Jednoduchý recept

Kuličky ze sušené tresky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22945

Ingredience

1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
50 ml Mléko polotučné
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
60 g Strouhanka
500 g Treska sušená
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 709kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
13% Sodík 264 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuličky ze sušené tresky postup přípravy receptu:

1

Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme

2

1 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme.

3

Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše

4

20 minut podusíme.

5

Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme.

6

Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je

7

přendáme na servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept