Kapří řezy po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapří řezy po anglicku
Kapří řezy po anglicku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22954 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
20 g | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 227,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 202,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citrony, Kapr obecný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapří řezy po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Kapří filety bez kůže osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a kapří filety usmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Na talíři servírujeme filety z kapra, přílohou je opečený brambor, na filety položíme plátek citronu a vše posypeme posekanou petrželkou. |