Chobotničky s balzamikem

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory a pomalu vaříme, dokud nebudou měkké. Mezitím oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli, zeleninu dáme do hrnce přibližně s 1 litrem vody. Přilijeme víno, přidáme špetku soli a vaříme 10-15 minut.
  • 2
    Chobotničky očistíme, stáhneme z nich vnější kůži, vykucháme je a důkladně propláchneme. Přidáme je do hrnce se zeleninou a při mírné teplotě je 7-8 minut vaříme. Scedíme je, pokrájíme a dáme do misky. Misku zakryjeme a necháme stranou. Nasekáme petrželku.
  • 3
    V jiné misce smícháme balzamiko ocet se špetkou soli a pepře, přidáme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou zálivku. Scedíme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, promícháme s pokrájenými chobotničkami, zalijeme vše zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.