Jednoduchý recept

Rybí maso zepečené v mušlích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22961
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Cibule
200 g Filé z aljašské tresky
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 136kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 5 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rybí maso zepečené v mušlích postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli

2

smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit.

3

Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře.

4

Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept