Rajčatová polévka s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s bazalkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22972 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
15 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
420 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 573,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata položíme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci s vývarem rajčata přivedeme k varu, oheň zmírníme a pozvolna směs vaříme deset minut. |
2 | Pak přidáme protlak, ocet, cukr, sůl, pepř a vaříme ještě dvě minuty. Polévku pak rozmixujeme a podáváme ji s lístky bazalky. |
Polévka byla dobrá. Milují ji především naše děti. Rychlá, jednoduchá. Uvařila jsem k ní kroupy