Recept

Rajčatová polévka s bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rajčatová polévka s bazalkou 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22972

Ingredience

1 ks Bazalka
3 polévková lžíce Cukr krupice
50 ml Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
15 ks Rajčata
1 špetka Sůl
420 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 507kJ
6% Sacharidy 23 g
3% Tuky 2 g
19% Sodík 376 mg
6% Bílkoviny 4 g

Rajčatová polévka s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata položíme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci s vývarem rajčata přivedeme k varu, oheň zmírníme a pozvolna směs vaříme deset minut.

2

Pak přidáme protlak, ocet, cukr, sůl, pepř a vaříme ještě dvě minuty. Polévku pak rozmixujeme a podáváme ji s lístky bazalky.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Rajčatová polévka s bazalkou
Polévka byla dobrá. Milují ji především naše děti. Rychlá, jednoduchá. Uvařila jsem k ní kroupy tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept