Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22998

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
16 ks Ústřice
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
10% Sacharidy 37 g
92% Tuky 69 g
23% Sodík 462 mg
73% Bílkoviny 41 g

Zapékané ústřice postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice, škrabkou z nich oškrábáme veškerý písek. Vhodným nožem je otevřeme, scedíme z nich tekutinu a odložíme stranou. Oloupeme šalotku a jemně nakrájíme. Opereme pažitku a pokrájíme ji. Oškrábeme mrkev, oloupeme celer, odřízneme z pórku kořínky a vrchní zelenou část. Takto připravenou zeleninu

2

pokrájíme. Povaříme ji v páře, scedíme a dáme do mísy společně se

3

špetkou soli. Všechno odožíme na později.

4

Do pánve dáme pokrájenou šalotku, zalijeme ji bílým vínem, vodou scezenou z ústřic, kterou jsme si předtím odložili, a čtvrtinou

5

tekutiny vyvaříme. Do jiné pánvičky rozklepneme vejce, přidáme žloutek a metličkou je rozšleháme. Přidáme zčásti vyvařenou a scezenou tekutinu, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře.

6

Pánvičku dáme do většího hrnce do vodní lázně a metličkou našleháme, dokud omáčka nenabude dvojnásobného objemu a nezhoustne. Do skořápek vkláme vždy po 1 ústřici a rozdělíme do nich pórek, mrkev a celer. Ústřice ve skořápkách zalijeme trochou připravené omáčky, dáme do pekáče a asi 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

7

Vytáhneme je z trouby a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept