Jednoduchý recept

Marseilleská bujabéza

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 23014

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 g Chléb pšeničný (bílý)
125 g Cibule
20 g Fenykl čerstvý
100 ml Olej olivový extra panenský
500 g Oukleje
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
50 g Pórek
2 ks Rajčata
5 g Saturejka
500 g Sleď čerstvý
3 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
500 g Tuňák obecný
500 g Úhoř mořský
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 711kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
21% Sodík 420 mg
66% Bílkoviny 37 g

Marseilleská bujabéza postup přípravy receptu:

1

Větší ryby nakrájíme na podkovy, menší necháme celé.

2

Do hrnce vložíme ryby, pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a jadérek zbavená rajčata, která jsme pokrájeli nadrobno, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, špetku šafránu, bobkový list, saturejku, fenykl a přilijeme olej. Vše zalijeme vodou, aby byly ryby ponořené. Osolíme a opepříme.

3

Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Z polévky vyndáme ryby, které servírujeme zvlášť. Do polévkové mísy natrháme bílý chléb a polévku na něj nalijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept