Carpaccio z mečouna
120 min.
Ingredience
- 300gramůFilé z mečouna
- 60gramůŘeřicha
- 100mililitrůOlej olivový
- 8kusůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 8kusůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Vláknina
86 mg
Cukr
30 mg
Postup přípravy
- 1Rybí maso omyjeme a osušíme v utěrce. Dáme ho do mísy, posypte zrníčky černého a zeleného pepře a špetkou soli. Necháme 12 hodin v ledničce.
- 2Vyndáme mísu z ledničky, vyhodíme pepř a zalijeme rybí maso olivovým olejem. Na dalšich 24 hodin všechno vratíme do ledničky a během této doby maso několikrát obratíme.
- 3Před podáváním omyjeme řeřichu, scedíme ji osušíme a posypeme jí servírovací mísu.
- 4Na řeřichu položíme rybi maso vyndané z ledničky a pokrájené na tlustší plátky. Posypte je nahrubo podrcenymí zrníčky červeného a zeleného pepře, přelijeme trochou oleje z marínády a neseme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.