Tykvové a celerové brambůrky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové a celerové brambůrky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23037 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
45 ml | Olej olivový |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 694,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tykvové a celerové brambůrky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. |
2 | Tykev si oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na 6 mm široké kousky. Celer si také oloupeme a nasekáme na malé kousky. |
3 | Pečící plech vymažeme olivovým olejem a posypeme solí. Kousky celeru a tykve pomažeme dostatečným množstvím olivového oleje. Ujistíme se, že jsou všechny kousky dobře pokryty olivovým olejem. |
4 | Pečeme v troubě dohněda nebo dokud se nepropečou, asi 30-40 minut. Během pečení kousky obracíme, aby se dobře propekly ze všech stran. |
Poznámka
Pro jinou chuť brambůrků můžeme přidat například chilli, oregano nebo tymián.