Jednoduchý recept

Tykvové a celerové brambůrky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23037

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
45 ml Olej olivový
2 špetka Sůl
1 ks Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
2% Sacharidy 9 g
30% Tuky 23 g
12% Sodík 250 mg
6% Bílkoviny 3 g

Tykvové a celerové brambůrky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.

2

Tykev si oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na 6 mm široké kousky. Celer si také oloupeme a nasekáme na malé kousky.

3

Pečící plech vymažeme olivovým olejem a posypeme solí. Kousky celeru a tykve pomažeme dostatečným množstvím olivového oleje. Ujistíme se, že jsou všechny kousky dobře pokryty olivovým olejem.

4

Pečeme v troubě dohněda nebo dokud se nepropečou, asi 30-40 minut. Během pečení kousky obracíme, aby se dobře propekly ze všech stran.

Poznámka

Pro jinou chuť brambůrků můžeme přidat například chilli, oregano nebo tymián.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept