Recept

Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 2305

Ingredience

3 ks Brambory
150 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 474kJ
2% Sacharidy 9 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 222 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny postup přípravy receptu:

1

Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.

2

Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.

3

Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.

4

Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.

5

Polévku poté odstavíme.

Poznámka

Houby můžeme použít sušené i čerstvé. Sušené houby si předem namočíme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept