Recept

Zapečená polenta se sýrem a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 23066
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Koriandr mletý
145 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Polenta
3 dl Smetana 12% (konzumní)
500 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 272kJ
29% Sacharidy 104 g
35% Tuky 27 g
111% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Zapečená polenta se sýrem a špenátem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V kastrůlku rozehřejeme olej a smažíme cibulku, koriandr a prolisovaný česnek asi 5 minut, dokud cibulka nezměkne.

2

Ve vroucí vodě oblanšírujeme špenát asi 1 minutu, poté ho opláchneme ve studené vodě, necháme okapat a vymačkáme přebývající vodu. V kastrůlku smícháme špenát, smetanu, nadrobenou gorgonzolu, muškátový oříšek, sůl a pepř, pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a přelijeme do zapékací mísy.

3

Na špenátovou směs rozložíme střídavě plátky polenty a plátky mozzarelly a dobře je do špenátu zatlačíme. Pečeme asi 15 minut, dokud směs nebublá.

4

Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, vložíme na něj zapečenou polentu a necháme grilovat asi 1-2 minuty, dokud povrch nezhnědne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept