Carpaccio z mořského okouna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z mořského okouna
Carpaccio z mořského okouna
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23075 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
300 g | Okouník mořský |
75 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
150 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
5 cl | Tabasco |
5 cl | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 392,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okouník mořský, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Salát hlávkový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z mořského okouna postup přípravy receptu:
1 | Plátky mořského okouna opláchneme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na kousky. Rozložíme na dobře vychlazenou servírovací mísu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly. Osolíme a opepříme, mísu zakryjte mikrotenovou fólií a dáme do ledničky. |
2 | Očístíme oba druhy salátu, několikrát je propereme ve studené vodě, scedíme, osušíme, nahrubo pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, citronovou šťávu, 4 lžíce vody, špetku soli a pepře, tabasco a worcester. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. |
3 | 10 minut před podáváním zalijeme plátky ryby připravenou omáčkou a ještě na chvíli vložíme zpět do ledničky. Hotový salát předkládáme na hlávkovém či jiném listovém salátu dle ročního období. |