Recept

Carpaccio z mořského okouna

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23075

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
300 g Okouník mořský
75 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Rukola
150 g Salát hlávkový
5 g Sůl
5 cl Tabasco
5 cl Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
2% Sacharidy 5 g
27% Tuky 20 g
37% Sodík 746 mg
27% Bílkoviny 15 g

Carpaccio z mořského okouna postup přípravy receptu:

1

Plátky mořského okouna opláchneme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na kousky. Rozložíme na dobře vychlazenou servírovací mísu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly. Osolíme a opepříme, mísu zakryjte mikrotenovou fólií a dáme do ledničky.

2

Očístíme oba druhy salátu, několikrát je propereme ve studené vodě, scedíme, osušíme, nahrubo pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, citronovou šťávu, 4 lžíce vody, špetku soli a pepře, tabasco a worcester. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.

3

10 minut před podáváním zalijeme plátky ryby připravenou omáčkou a ještě na chvíli vložíme zpět do ledničky. Hotový salát předkládáme na hlávkovém či jiném listovém salátu dle ročního období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept