Mušličky Krásná Neapol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušličky Krásná Neapol
Mušličky Krásná Neapol
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23077 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1500 g | Mušle srdcovky |
100 ml | Olej olivový |
60 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 431,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Mušle srdcovky, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mušličky Krásná Neapol postup přípravy receptu:
1 | Mušličky omyjeme a necháme 3-4 hodiny ponořené v míse s dostatečným množstvím osolené vody. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je a oloupeme. Zbavíme semínek, nakrájíme je a necháme v cedníku okapat. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a dlaní trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. |
2 | Mušličky scedíme, dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje a pod pokličkou při vysoké teplotě, za občasného potřesení pánví, necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušličky ze skořápek a dáme do mísy. Prázdné skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes jemnou látku a uschováme ji. |
3 | Nalijeme do pánve zbyvající olej, přidáme trochu petželky, papričku a česnek. Vše chvíli smažíme. Petrželku, papričku i česnek odstraníme. Přidáme rajčata, jemně scezenou tekutinu z mušliček, je-li třeba, přidáme trochu soli a omáčku 6-7 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou povaříme. Nakonec přidáme mušličky, prohřejeme a stáhneme pánev ze sporáku. Hotový předkrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme horké. |