Jednoduchý recept

Sekaná z tuňáka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23079

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
15 ml Olej olivový
60 g Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
50 g Strouhanka
5 g Sůl
250 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 667 mg
43% Bílkoviny 24 g

Sekaná z tuňáka postup přípravy receptu:

1

Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli.

2

Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme.

3

Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept