Recept

Salát z plodů moře a hrachu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 800 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 600 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23083

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Brambory
80 g Celer - nať
1 ks Cibule
400 g Garnát obecný
150 g Hrách loupaný
2 ks Mrkev kořen
60 ml Ocet vinný
75 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Sépie
5 g Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 888kJ
13% Sacharidy 47 g
34% Tuky 25 g
149% Sodík 3 g
214% Bílkoviny 121 g

Salát z plodů moře a hrachu postup přípravy receptu:

1

Hrách propláchneme, nasypeme do mísy, zalijeme dostatečným množstvím studené vody a necháme 12 hodin bobtnat. Oloupeme cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev a omyjeme. Scedíme hrách a dáme do hrnce s 1/2 celeru, 1/2 cibule, 1 mrkví, 1 bobkovým listem a všechno zalijeme dostatečným množstvím studené vody. Pomalu

2

přivedeme k varu a při střední teplotě vaříme hrách cca 3 hodiny.

3

Mezitím očistíme sépie, vykucháme, stáhneme z nich kůži, důkladně propláchneme a nakrájíme na kroužky. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko a omyjeme. Oloupeme brambory, omyjeme, pokrájíme a uvaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Uvařený hrách scedíme a necháme vychladnout.

4

Do pánve vložíme zbývající cibuli, mrkev a celer, vše pokrájené, přidáme bobkový list, špetku soli a čerstvě mletého pepře a 2 lžíce bílého vinného octa. Přivedeme ocet k varu a necháme při střední teplotě vařit cca 10 minut. Přidáme garnáty a 4-5 minut je vaříme. Scedíme a necháme vychladnout.

5

Nalijeme do mísy zbývající ocet, přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře, vše promícháme, přidáme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku. Přimícháme hrách, garnáty, sépie a brambory a hotový salát ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept