Olivový salát s tuňákem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivový salát s tuňákem a vejci
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23088 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Fazole černé |
20 ml | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
120 ml | Olej olivový |
0,5 šálek | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
120 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 267,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Bazalka, Česnek, Fazole černé, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olivový salát s tuňákem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku. |
2 | Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami. |
3 | Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. |
4 | K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou. |
Poznámka
K salátu můžeme přidat i ředkvičky.