Pohár s garnáty na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohár s garnáty na sladkokyselo
Pohár s garnáty na sladkokyselo
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23097 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Čekanka |
100 g | Červená řepa |
20 ml | Citronová šťáva |
500 g | Garnát obecný |
100 g | Majonéza |
15 ml | Ocet vinný červený |
5 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Čekanka, Červená řepa, Citronová šťáva, Majonéza, Ocet vinný červený, Pepř černý celý, Pomeranče, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pohár s garnáty na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s bílým vínem, bobkovým listem, citronovou šťávou, zrníčky pepře a solí. Do vařící vody |
2 | dáme garnáty a po 3 minutách vaření scedíme, vlažné vyloupeme a odstraníme z nich černé střívko. |
3 | Oloupeme červenou řepu a rozmixujeme s vinným octem, přendáme do mísy a vmícháme majonézu. Omyjeme pomeranče a pokrájíme na kousky. |
4 | Očistíme belgickou čekanku, omyjeme, rozebereme na jednotlivé listy a ty rozložíme do skleněných pohárů. Přidáme červenou řepu s majonézou a navrch poklademe garnáty. Vše ozdobíme listy čekanky a kousky pomeranče. |