Recept

Dort se sardinkami a bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23112

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
6% Sacharidy 22 g
54% Tuky 40 g
29% Sodík 586 mg
56% Bílkoviny 31 g

Dort se sardinkami a bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a protlačíme sítem do mísy. Necháme vychladnout.

2

Očištěnou petrželku jemně nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavičku, vykucháme je, vykostíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a otevřené položíme na savý kuchyňský papír, aby okapala voda.

3

V míse rozetřeme tvaroh s rozmačkanými bramborami, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek, špetku soli a špetku čerstvého mletého

4

pepře. Všechno dobře promícháme a tak získáme hladkou hmotu.

5

Nízkou dortovou formu vytřeme 2 lžícemi oleje a urovnáme do ní v jednolité vrstvě směs brambor a tvarohu. Na tuto vrstvu rozložíme sardinky, trochu je do spodní vrstvy vtlačíme a potřeme zbývajícím

6

olejem.

7

Dortovou formu dáme do předehřáté trouby na 180°C a přibližně 20 minut pečeme, dokud nebude povrch nazlátlý. Hotový slaný dort můžeme podávat teplý, ale i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept