Mušle plněné rýží a rajčaty

245 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle omyjeme a necháme cca 3 hodiny v osolené studené vodě. Scedíme a dáme na pánev. Přilijeme 2 lžíce bílého vína a 1 lžíci oleje a při střední teplotě, pod pokličkou, za občasného potřesení pánví vaříme, dokud se neotevřou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, vyhodíme. Skořápky vymyjeme a položíme na kuchyňskou utěrku.
  • 2
    Šťávu vzniklou při vaření mušlí jemně scedíme, nalijeme do hrnce, přidáme 2 sklenice vody a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, rýži a při střední teplotě, pod pokličkou, vaříme 15-18 minut. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Rajčata spaříme a oloupeme, zbavíme semínek, necháme okapat a pak nakrájíme na kostičky. Očistíme petrželku a nasekáme.
  • 3
    V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou šalotku, ale nenecháme ji zbarvit dohněda. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Přilijeme zbývající bílé víno. Víno necháme prudce vyvařit. Nakonec přidáme vyloupané mušličky, uvařenou rýži a nasekanou petrželku. Vše promícháme. Směsí naplníme prázdné skořápky, urovnáme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.