Recept

Mušle na víně a bylinkách

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23131

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 špetka Kari koření
1 ks Kopr čerstvý
1 špetka Muškátový oříšek
2 kg Mušle slávky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
6% Sacharidy 22 g
44% Tuky 33 g
48% Sodík 962 mg
75% Bílkoviny 42 g

Mušle na víně a bylinkách postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.

2

Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.

3

Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept