Tuňák se zeleninou a bylinkami
40 min.
Ingredience
- 10kusůCibule
- 1kilogramRajčata
- 750gramůTuňák v oleji
- 60mililitrůOlej olivový
- 3lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 170mililitrůVíno bílé
- 1kusCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Celé cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata 30 sekund spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Tuňáka pokrájíme na kousky a zprudka ho pak osmažíme na oleji dozlatova. Vyndáme ho a necháme okapat a do oleje vložíme cibulku, prolisovaný česnek, rajčata (na pánvi je rozmačkáme), bylinky, šalvěj, cukr, protlak, víno a vše přivedeme do varu.
- 2Zeleninu povaříme zvolna 5 minut, vložíme rybu a pokračujeme dalších 5 minut.
- 3Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s plátky cukety a oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.