Vaječná omeleta s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta s mušlemi
Vaječná omeleta s mušlemi
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23137 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1000 g | Mušle slávky |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 438,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 823,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječná omeleta s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme a nasypeme na několik hodin do velké mísy s dostatečným množstvím osolené studené vody. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme. |
2 | Scedíme mušle, dáme do velkého hrnce, přidáme česnek, trochu petrželky, 1 lžíci oleje, bílé víno a při střední teplotě necháme mušle, za občasného potřesení hrncem, pod pokličkou otevřít. Stáhneme hrnec ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a vložíme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako všechny skořápky, vyhodíme. |
3 | V míse lehce rozšleháme vejce se špetkou soli, pepře a zbylou petrželkou. Přidáme vyloupané mušličky. Do nepřilnavé pánve nalijeme zbylý olej a rozehřejeme. Na pánev nalijeme směs vajec |
4 | a mušlí a za stálého míchání prudce smažíme. |
5 | Stáhneme teplotu na minimum, směs několik minut smažíme a občas pánví zatřeseme, aby se svítek nepřichytil ke dnu. Potom svítek obratíme a osmažíme i po druhé straně. Stáhneme pánev ze sporáku, přendáme svítek na servírovací mísu a horké podáváme. |