Jednoduchý recept

Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23141
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mandle
100 ml Olej olivový
4 ks Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kg Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
58 g Strouhanka
1 špetka Sůl
120 g Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
8% Sacharidy 28 g
49% Tuky 37 g
33% Sodík 655 mg
29% Bílkoviny 16 g

Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou postup přípravy receptu:

1

Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.

2

Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.

3

Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.

4

Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept