Recept

Jehněčí na meruňkách a pistáciích

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23147

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
42,5 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,8 šálek Pistácie
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,135 kcal
Kilojoule 4 747kJ
35% Sacharidy 127 g
66% Tuky 50 g
4% Sodík 70 mg
58% Bílkoviny 33 g

Jehněčí na meruňkách a pistáciích postup přípravy receptu:

1

Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka.

2

K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká.

3

Pokrm podáváme ozdobený petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept