Smetanová omáčka z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka z hub
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23154 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
15 ml | Sherry brandy |
1 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 386,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 386,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka z hub postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme vlažnou vodou a necháme změknout. |
2 | Na másle orestujem najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme houby i s výluhem. Poté přimícháme zakysanou smetanu. Vše na mírném plameni povaříme 15 minut. Jakmile omáčka zhoustne, dochutíme ji sherry, solí a pepřem. |
Poznámka
Podáváme ke špagetám.