Svěží salát z mušlí a bobů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží salát z mušlí a bobů
Svěží salát z mušlí a bobů
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23158 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 kg | Mušle srdcovky |
20 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kg | Sójové boby vařené |
5 g | Sůl |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle srdcovky, Ocet vinný, Šalotka, Sójové boby vařené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Svěží salát z mušlí a bobů postup přípravy receptu:
1 | Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno. |
2 | Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít. |
3 | Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. |
4 | Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné. |