Recept

Svěží salát z mušlí a bobů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23158

Ingredience

1 kg Mušle srdcovky
20 ml Ocet vinný
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
120 g Petržel - nať
1 kg Sójové boby vařené
5 g Sůl
60 ml Víno bílé
1 ks Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 644kJ
13% Sacharidy 48 g
59% Tuky 44 g
55% Sodík 1 g
139% Bílkoviny 78 g

Svěží salát z mušlí a bobů postup přípravy receptu:

1

Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno.

2

Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít.

3

Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

4

Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept