Smažené kuličky ze sušené tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuličky ze sušené tresky
Smažené kuličky ze sušené tresky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23159 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
300 g | Treska sušená |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 163,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej arašídový (podzemnicový), Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené kuličky ze sušené tresky postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory a oloupeme. Špenát pokrájíme na nudličky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené špenátové listy a 2-3 minuty smažíme. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupané brambory protlačíme sítem. Ze sušené tresky stáhneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. |
3 | Kousky sušené tresky přidáme ke špenátovým listům, přidáme protlačené brambory, jedno vejce, sůl, pepř a vše promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o velikosti většího vlašského ořechu. |
4 | Obalíme v rozšlehaném vejci, vidličkou trochu zploštíme, obalíme ve strouhance. Osmažíme na oleji. Hotové kuličky vyjímáme a klademe na savý kuchyňský papír. |
Poznámka
Podáváme horké společně se zeleninovým salátem dle ročního období.