Salát z marinovaných ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z marinovaných ryb
Salát z marinovaných ryb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23163 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Losos - filety |
8 g | Nakládaný zelený pepř |
150 g | Okouník mořský |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Rybíz červený |
100 g | Salát kadeřavý |
100 g | Salát Polníček |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 469,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Okouník mořský, Pepř černý celý, Rybíz červený, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salát kadeřavý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z marinovaných ryb postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme šalotku, omyjeme a jemně nasekáme. V míse smícháme scezenou citronovou šťávu se solí a čerstvě namletým pepřem. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. |
2 | Omyjeme plátky ryb a osušíme. Pokrájíme na tenké nudličky, rozložíme na mísu, posypeme zrnky zeleného pepře a nasekanou šalotkou, zalijeme polovinou zálivky a necháme 15 minut marinovat zakryté průhlednou fólií. |
3 | Omyjeme rybíz, otrháme bobule a dáme stranou. Očistíme salát, vyhodíme povadlé a poškozené listy. Ostatní propereme ve studené vodě, scedíme, listy kadeřavého salátu natrháme na menší kousky. Dáme salátové listy do mísy s nudličkami ryb a všechno zalijeme zbývající zálivkou. Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme hotový předkrm kuličkami rybízu a podáváme. |