Jednoduchý recept

Salát z mečouna

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23172
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
30 ml Citronová šťáva
300 g Filé z mečouna
10 g Hořčice
60 ml Olej olivový
10 g Pepř černý celý
2 ks Salát hlávkový
5 g Sardelová pasta
10 g Sůl
10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
80 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
2% Sacharidy 7 g
30% Tuky 23 g
54% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Salát z mečouna postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku a dáme do mixéru společně

2

s olejem, citronovou šťávou, kysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou, worcesterem, solí a čerstvě namletým pepřem a umixujeme jednolitou směs.

3

Salát očistíme, propláchneme ve studené vodě, scedíme, osušíme a natrháme na menší kousky. Každý plátek mečouna potřeme 1 lžičkou rozmixované směsi. V nepřilnavé pánvi smažíme po každé straně 3 minuty. Osolíme a opepříme.

4

Plátky mečouna vyjmeme z pánve, necháme okapat, položíme na taliř a zakryjeme průhlednou fólií. Udržujeme teplé. Salátové listy jemně promícháme s částí předem připravené směsi a rozdělíme na 4 talíře. Plátky mečouna pokrájíme a položíme na salát. Navrch poklademe zbytek směsi, posypeme čerstvě mletým pepřem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept