Nákyp s mořským vlkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s mořským vlkem
Nákyp s mořským vlkem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23183 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
60 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mořský vlk |
60 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
250 g | Ředkvička |
4 dl | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 574,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 106,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mořský vlk, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp s mořským vlkem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme ředkvičky, oloupeme a dáme do mísy. Zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Omyjeme plátky z vlka a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso dáme do vychlazené mísy, přidáme bílek, sůl a mletý pepř a vše promícháme. Nakonec vmícháme 2 dl vychlazené sladké smetany. |
2 | Máslem vymažeme zapékací formu a naplníme připravenou směsí a přikryjeme hliníkovou fólií. Vaříme v předem předehřáté troubě na 180 °C ve vodní lázni asi 20 minut. Opereme petrželku a pažitku a nasekáme na kousky. |
3 | Scedíme ředkvičky, nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme hořčici, sůl a vše promícháme. Do směsi vmícháme zbývající sladkou smetanu a citronovou šťávu. Vše promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Formu vyklopíme na servírovací mísu. Předkrm podáváme studený s pikantní ředkvičkovou omáčkou. |