Video recept

Lanýžová roláda

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lanýžová roláda 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23187

Ingredience

náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Likér pomerančový
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 polévková lžíce Voda pitná
455 g Čokoláda hořká
Lanýžová roláda
72 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
18% Sacharidy 66 g
64% Tuky 48 g
3% Sodík 55 mg
15% Bílkoviny 9 g

Lanýžová roláda postup přípravy receptu:

1

Vejce a horkou vodu šleháme asi 1 minutu. Cukr smíchaný s vanilkovým cukrem zašleháme do vaječné hmoty a šleháme ještě 2 minuty.

2

Smícháme mouku, kukuřičný škrob, kakao a prášek do pečiva. Polovinu směsi vsypeme do vaječné hmoty a zašleháme. Přisypeme zbylou směs a postupně přidáváme rozpuštěné máslo.

3

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem - papír má přesahovat přes okraje plechu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut.

4

Potom plech vyjmeme z trouby a přetáhneme přes něj navlhčenou utěrku. Necháme asi 5 minut stát.

5

Roládu opatrně zabalíme a necháme vychladnout.

6

Příprava náplně: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme do ní najemno nasekanou čokoládu. Mícháme, aby směs byla hustá a lesklá. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.

7

Vodu s cukrem svaříme za stálého míchání v sirup a po vychladnutí přilijeme likér.

8

Roládu rozbalíme a pokapeme sirupem.

9

Změklé máslo ušleháme a spolu s nastrouhanou kůrou přidáme do čokoládové hmoty.

10

Na roládu rozetřeme větší část čokoládového krému a znovu ji zavineme. Povrch rolády potřeme tenkou vrstvou krému.

11

Zbylou čokoládovou hmotu pomocí cukrářského sáčku ozdobně nastříkáme na roládu.

12

Hotový moučník posypeme kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Lanýžová roláda
Tohle bude asi bomba! myslím, že když to doma udělám, tak to zmizí za chvíli.
 
Romana
Lanýžová roláda
Nic tak dobrého jsem už dlouho neměla! Všem to moc chutnalo!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept