Campanelle se sardelkami a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Campanelle se sardelkami a paprikami
Campanelle se sardelkami a paprikami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23193 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
200 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Campanelle |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sardinka obecná, Těstoviny Campanelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Campanelle se sardelkami a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Sardelky vykucháme, odtrhneme hlavičku a vyjmeme páteř, vyřízneme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně nasekáme. Opereme bazalku a natrháme na kousky. Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec, odstraníme bílou vnitřní dužinu, papriku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, nahrubo pokrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka a dáme stranou. |
3 | Do pánve nalijeme 5 lžic oleje, přidáme nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme je tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme |
4 | pokrájenou papriku, krátce ji osmažíme, přidáme rajčata, špetku soli a špetku pepře a pokračujeme 8-10 minut za občasného zamíchání vařečkou.Úplně nakonec přidáme pokrájené olivy. |
5 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty pokrájené sardelky tak, aby se po obou stranách osmažily dozlatova. Osolíme je a opepreme špetkou mletého pepře. Mezitím |
6 | ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente (poloměkké), scedíme je a promícháme s paprikovou a rajčatovou omáčkou. Vmícháme sardelky a natrhané lístky bazalky a horké podáváme. |