Jednoduchý recept

Rýnská roštěná

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 232

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
120 g Tuk
1000 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
4% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
61% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Rýnská roštěná postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody.

3

Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou.

4

Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme.

5

Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso.

6

Vše ještě krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept