Recept

Králičí filé na hříbkách

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 23210

Ingredience

3 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
800 g Králík
100 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 976 kcal
Kilojoule 4 084kJ
5% Sacharidy 17 g
70% Tuky 53 g
31% Sodík 611 mg
112% Bílkoviny 63 g

Králičí filé na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.

2

Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.

3

Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme s gratinovanými brambory a na másle upečeným lilkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept