Jednoduchý recept

Janovská zeleninová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 23219

Ingredience

20 ks Bazalka
1 ks Brambory rané
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
200 g Fazole bílé sterilované
150 g Fazolové lusky zelené
0,3 ks Kapusta kadeřavá
1 ks Lilek
1 ks Mrkev kořen
45 ml Olej olivový
2 kávová lžička Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
45 ml Voda pitná
1200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
90 g Špagety sépiové

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
18% Sacharidy 66 g
147% Tuky 110 g
77% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Janovská zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Na drobné kousky nakrájíme cibuli, celer a mrkev. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a smažíme nakrájenou zeleninu pří mírné teplotě 5-7 minut, často mícháme.

2

Přidáme nakrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou cuketu, na kostičky nakrájenou bramboru a na kousky nakrájenou kapustu. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme lilek, nakládané fazole a rajčata a smažíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Občas zamícháme.

3

Mezitím zpracujeme v kuchyňském robotu na pesto: čerstvou bazalku, česnek, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán a olivový olej, až získáme jemnou omáčku. Můžeme přidat 15-45 ml vody.

4

Těstoviny nalámané na malé kousky přidáme do polévky. Vaříme 5 minut. Přidáme pesto a dobře promícháme a vaříme další 3 minuty. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept