Linguine po sorrentsku

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme.
  • 2
    Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky.
  • 3
    Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou.
  • 4
    Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře
  • 5
    a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky.
  • 6
    Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm
  • 7
    podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.