Linguine s tuňákovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s tuňákovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23247 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Kapary |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
300 g | Tuňák obecný |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 591,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine s tuňákovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno. |
3 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a |
4 | černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou. |
5 | Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký. |