Husí drůbky zadělávané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí drůbky zadělávané
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 2326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Cibule |
1 ks | Husí drůbky |
1 ks | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 101,6mg |
Draslík | 767,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí drůbky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husí drůbky zadělávané postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme. |
2 | Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka. |
3 | Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku. |
4 | Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem. |
5 | Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky. |