Recept

Játrová paštika pečená v terině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 23261

Ingredience

300 g Anglická slanina
2 ks Cibule
500 g Játra vepřová
3 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové
4 polévková lžíce Víno bílé
4 polévková lžíce Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 716kJ
6% Sacharidy 21 g
427% Tuky 320 g
64% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Játrová paštika pečená v terině postup přípravy receptu:

1

Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy, osolíme a výrazně opepříme.

2

Cibuli a mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém másle dáme zpěnit pokrájenou cibuli s mrkví, zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Pak k zelenině přidáme petrželku, vajíčka, mleté maso a důkladně vše promícháme. Dochutíme červeným vínem Madeirou a bílým vínem.

3

Vezmeme formu na terinu, vymažeme ji olejem a naplníme játrovou paštikou. Terinu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Hrnec pak vložíme do předehřáté trouby na 160°C a paštiku pečeme 90 minut.

4

Upečenou terinu necháme vychladnout, pak nakrájíme porce a podáváme ji jako předkrm s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept