Slané kuře na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané kuře na česneku
Slané kuře na česneku
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibule |
2 kg | Kuře |
125 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 balení | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 250,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kuře, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slané kuře na česneku postup přípravy receptu:
1 | Sešijeme dutinu kuřete, do alobalu nasypeme sůl a zabalíme do něj kuře, osolené ze všech stran. Tak ho pečeme asi hodinu a tři čtvrtě. Mezitím rozebereme česnek na neoloupené stroužky. Do kastrolu dáme čtvrtiny cibule, česnek, olej, sůl a pepř, směs povaříme na mírném ohni asi hodinu. Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do zapékací mísy spolu s čtvrtinami paprik, nasekanou chilli papričkou a pokapeme je olejem. Pečeme čtyřicet pět minut. |
2 | Česnek pak vymačkáme. Cibuli, česnek a šťávu rozmixujeme, pak směs vrátíme do kastrolu. |
3 | Pokrm podáváme okamžitě, před tím kuře očistíme od soli a zbavíme nitě. |