Pečená kachna po moravsku

145 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
118 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
689 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
  • 3
    Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova.
  • 4
    Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou.
  • 5
    Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Pečená kachna po moravsku
Kachna jedna báseň. Pekla jsem na 180 stupňů 2,5 hodiny pod pokličkou. Nejdříve jsem kačenu propíchala na tučných místech vidličkou, aby sádlo odtékalo . Ke konci jsem pekla 10 mim. bez víka.