Jednoduchý recept

Pečená kachna po moravsku

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečená kachna po moravsku 5 1
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2328

Ingredience

200 g Cibule
1 ks Kachna mražená
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,243 kcal
Kilojoule 5 202kJ
1% Sacharidy 4 g
157% Tuky 118 g
7% Sodík 132 mg
75% Bílkoviny 42 g

Pečená kachna po moravsku postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme a opláchneme, křídla složíme na záda a konce nožiček zasuneme do naříznuté kůže v zadní části. Osolíme a okmínujeme.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a dáme na dno pekáče. Položíme na ni kachnu, podlijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

3

Během pečení kachnu obracíme a přeléváme vypečenou štávičkou, pečeme dozlatova.

4

Po upečení kachnu naporcujeme, na talířích přeléváme vypečenou štávou.

5

Nejvhodnější přílohou je bramborový knedlík a červené zelí.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pečená kachna po moravsku
Kachna jedna báseň. Pekla jsem na 180 stupňů 2,5 hodiny pod pokličkou. Nejdříve jsem kačenu propíchala na tučných místech vidličkou, aby sádlo odtékalo . Ke konci jsem pekla 10 mim. bez víka.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept