Recept

Koláč s ančovičkami a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 23304

Ingredience

55 g Ančovičky konzervované
900 g Cibule
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
24 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
6 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

109% Kalorie 2,152 kcal
Kilojoule 9 005kJ
58% Sacharidy 210 g
198% Tuky 149 g
462% Sodík 9 g
76% Bílkoviny 43 g

Koláč s ančovičkami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.

3

Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.

4

Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept