Recept

Koláč s jablky a šunkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23307

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Hřebíček
5 ks Jablka
350 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná
170 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 828kJ
32% Sacharidy 115 g
60% Tuky 45 g
5% Sodík 105 mg
35% Bílkoviny 20 g

Koláč s jablky a šunkou postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do mísy se solí, 140 g změklého másla a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.

2

Vytvoříme 2 koule, zabalíme je do fólie a vložíme na 1/2 hodiny do chladničky.

3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a ze čtvrtek krájíme plátky. V míse je smícháme s cukrem, kořením, poprášíme 1 lžící mouky a promícháme.

4

Šunku nakrájíme na proužky. Rozpustíme 30 g másla.

5

Na pomoučeném válu vyválíme z jedné koule kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes kraj. Koláč plníme po vrstvách. Nejprve šunku, poté plátky jablek a pokapeme částí másla. Obě vrstvy opakujeme a také pokapeme máslem. Na konec nalijeme 3 lžíce šlehačky.

6

Z druhé koule rozválíme placku jako "pokličku" a dobře utěsníme. Převislé těsto překlopíme a pomocí prstů a poté vidličky ozdobně "přilepíme" na pokličku z těsta. Pokud nám zbyde těsto, vykrájíme z něj ozdobné tvary a poklademe jimi koláč. Celý koláč potřeme žloutkem rozšlehaným s 1 lžící šlehačky. Do těsta uděláme nožem průduchy, aby nám pára koláč nepotrhala a dáme koláč do předehřáté trouby péct na 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších cca 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept