Rajčatová omáčka s rybou a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s rybou a mátou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23308 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
15 g | Máta |
500 g | Mořský ďas |
15 ml | Ocet vinný červený |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Pomerančová kůra |
50 g | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 g | Sůl |
500 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 703,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 735,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Máta, Mořský ďas, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Rajčata, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová omáčka s rybou a mátou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme a odstraníme z nich slupku. Poté je rozpůlíme a vyjmeme z nich zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky a na oleji zprudka orestujeme. |
2 | K orestovaným rajčatům přimícháme rajčatový protlak, utřený česnek, mátu, vinný ocet a promícháme. Nakonec promícháme i s rybími kousky. Vše podusíme 5 minut. Celou směs dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše ještě krátce prohřejeme. |
3 | Podáváme s uvařenými těstovinami. |