Recept

Bábovka s kysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 23309

Ingredience

300 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tresť mandlová
1 kávová lžička Tresť vanilková
10 ks Vaječný bílek slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
18% Sacharidy 66 g
1% Tuky 1 g
8% Sodík 151 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bábovka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.

2

Troubu předehřejeme na 170°C.

3

Obě mouky smícháme se sto gramy cukru. Bílky umixujeme, přidáme sůl a mixujeme dokud není sníh zcela tuhý. Poté zašleháme zbylý cukr a obě esence. Do sněhu "zabalíme" mouku a těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba hodinu.

4

Hotovou bábovku vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept