Tagliatelle s cuketami a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s cuketami a mušlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23326 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
350 g | Cuketa |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Mušle slávky |
70 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
10 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle s cuketami a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme sůl, vypracujeme vláčné a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho válečkem vyválíme tenký plát, posypeme jej moukou, otočíme a ostrým nožem z něj krájíme širší nudle. Pokládáme je na pomoučený vál a necháme trochu proschnout. |
2 | Připravíme omáčku. Cukety omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku a na jemno nasekáme. Bazalku a petrželku odděleně nasekáme. Kartáčem nebo špachtlí oškrábáme slávky, omyjeme je ve studené vodě, scedíme a vysypeme do pánve. Přidáme k nim lžíci olivového oleje a nasekanou petrželku, při střední teplotě je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. |
3 | Stáhneme pánev ze sporáku a slávky vyloupeme. Skořápky a ty, které se neotevřely, vyhodíme, vyloupané slávky a přecezenou tekutinu dáme stranou. Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a šalotku. |
4 | Přidáme kolečka cuket, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, necháme vše asi 5 minut dusit. Pak přidáme vyprané slávky, 5-6 lžic tekutiny z vaření mušlí a vaříme vše asi 3 minuty. Nakonec všechno posypeme nasekanou bazalkou. Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a promícháme se směsí cuket a vyloupaných slávek. Podáváme horké. |