Obrácený dort s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácený dort s brusinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23332 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
400 g | Brusinky |
125 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 198,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácený dort s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme máslem v silnější vrstvě a pečlivě vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí. |
3 | Ve vodní lázni našleháme vejce se 115 gramy moučkového cukru a strouhanou pomerančovou kůru. Dbáme, aby se směs nevařila. Za pomoci elektrického šlehače vyšleháme směs do pěny, po částech opatrně vmícháme moučnou směs a 45 gramů rozpuštěného másla. |
4 | Na dno formy nasypeme omyté a okapané čerstvé brusinky, na ně vlijeme hotové těsto a pečeme zhruba čtyřicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi pět minut zchladnout, poté dort po obvodu objedeme nožem a ještě teplý vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. |