Obrácený dort s brusinkami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme máslem v silnější vrstvě a pečlivě vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí.
  • 3
    Ve vodní lázni našleháme vejce se 115 gramy moučkového cukru a strouhanou pomerančovou kůru. Dbáme, aby se směs nevařila. Za pomoci elektrického šlehače vyšleháme směs do pěny, po částech opatrně vmícháme moučnou směs a 45 gramů rozpuštěného másla.
  • 4
    Na dno formy nasypeme omyté a okapané čerstvé brusinky, na ně vlijeme hotové těsto a pečeme zhruba čtyřicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi pět minut zchladnout, poté dort po obvodu objedeme nožem a ještě teplý vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.