Studené špagety s lososem

75 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku, bazalku a kopr jemně nasekáme. V misce smícháme citrónovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme tenkým pramínkem olej, vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
  • 2
    Omyjeme plátky lososa, osušíme je a ostrým nožem pokrájíme na tenké nudličky. Rozložíme je na mísu, zasypeme nasekanou petrželkou, bazalkou a koprem, zalijeme 4 lžícemi směsi oleje s citronovou šťávou, necháme asi hodinu v ledničce marinovat.
  • 3
    Mezitím očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich dolní tvrdou část, stonky oloupeme škrabkou na brambory, omyjeme, rozkrájíme na kousky o délce asi 3 cm a ty pak pokrájíme na tenké tyčinky. Povaříme je 5-6 minut v páře, dáme do misky a zalijeme 3 lžícemi směsi oleje a citronové šťávy.
  • 4
    V hrnci s dostatečným množstvím vody uvaříme špagety. Ve chvíli, kdy budou al dente, je scedíme a vysypeme do mísy se studenou vodou, aby vychladly. Potom je scedíme znovu, navršíme na servírovací mísu, zalijeme zbylou směsí oleje a citronové šťávy, přidáme marinovaného lososa, na tyčinky pokrájený chřest, vše jemně promícháme a hotový pokrm studený podáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.