Bigoli po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bigoli po sicilsku
Bigoli po sicilsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23351 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
50 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 161,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bigoli po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, postupně přiléváme mléko, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho vhodným nástrojem krájíme bigoli a pokládáme na lehce pomoučený vál. |
2 | Sardinky vykucháme, oškrábeme z nich šupiny, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, propláchneme a pokrájíme na malé kousky. Oloupeme česnek, omyjeme ho, osušíme a lehce podrtíme. Opereme petrželku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek. Přidáme na kousky pokrájené sardinky a asi 4-5 minut je při střední teplotě smažíme. Trochu je osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou. |
4 | Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do ní vařit bigoli. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme se sardinkovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký. |